Werken in het Westland

Westland kassen
Het Westland is een grote gemeente in Zuid-Holland die ontstaan is uit een grote gemeentelijke herindeling. De stad omvat 11 dorpskernen waaronder ’s-Gravenzande (19.428 inwoners), Naaldwijk (18.858), Wateringen (14.406), Monster (13.782) en De Lier (11.925) het grootst zijn. Westland is alom bekend door zijn intensieve glastuinbouw. Er zijn ruim 25 bedrijventerreinen (600 hectare) waarop 19.000 mensen werken. Behalve de grote regionale tuinbouwterreinen zijn er ook gewone tereinen met transport, metaalbedrijven, ingenieurs- en installatiebureau’s, bouwmarkten en autobedrijven.
Bloemen – Greenport – Bedrijventerrein

Bloemenveiling FloraHolland is het belangrijkste bedrijventerrein in Westland. Het is een van de grootste bloemenveilingen in de wereld. FloraHolland telt ruim 4000 medewerkers en zet meer dan 4 miljard euro om per jaar. Op de afdeling logistiek werken 2200 mensen uit 63 verschillende landen. Er zijn op hbo-niveau regelmatig banen op logistiek niveau en marketing. Een ander groot bedrijventerrein is ABCWestland. Op dit terrein zitten ongeveer 100 agri & food ondernemingen zoals import- en exportbedrijven, transport, koelhuizen en groothandelsbedrijven. Een grote samenbundeling van tuinbouwbedrijven wordt ook wel ‘Greenport’ genoemd. Nederland telt behalve Westland nog enkele andere Greenports zoals Aalsmeer, de Bollestreek, Boskoop, Venlo en de kop van Noord-Holland.

Werk, uitkering, ondersteuning

De website WerkpleinWestland is een samenwerking van de gemeente Westland met het uitkeringinstantie UWV, reïntegratiebedrijf Werkstroom, bedrijven en uitzendbureau’s. Werkzoekenden kunnen vacatures zoeken in het Westland (wel via werk.nl) of een uitkering aanvragen. Voor werkgevers is er informatie over subsidie en opleidingsmogelijkheden voor personeel. De gemeente Westland probeer o.a via de website Mvowestland.nl (maatschappelijk verantwoord ondernemen) bedrijven te bereiken die mensen een kans willen geven die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt.
Personeel Zuid-Holland

Werken in gemeente Rotterdam
Vacatures Den Haag
Vacatures Leiden
Homepage